Кузман Илиев хвърли сензационна бомба: Една от партиите ще иска край на правителството!

payimage-512811

„Бюджетът ясно показва, че има объркване и липса на яснота за това какво трябва да се случва като политика в България. Ако хората на Слави Трифонов продължат да действат така и това прерасне в нещо по-голямо, ще бъде смел ход, за да се развърже „дилемата на затворника“. Има няколко партии, които се страхуват дали ще влязат в парламента, но тази партия, която първа излезе от Народното събрание, почти 100% след това ще влезе обратно. “ Това каза пред БНР финансовият анализатор Кузман Илиев.

Той не изключи възможността някоя от партиите да иска край на това правителство и този финал да дойде през неразбирането за бюджета. „Рискът ще бъде възнаграден. Но това е смел ход“.

Илиев допълни, че има два пътя пред страната – трънлив и лесен:

„Болезненият е да седнем и честно да си кажем кривиците, да оптимизираме всичко, което се случва в администрацията, да оставим бизнеса да диша, но да няма привилегировани. Другият път е да се хлъзнеш, популизъм, народна любов, дълг, само че вегетираш и се спускаш по наклонена плоскост“.

Във връзка с дебата за минималната работна заплата той посочи, че това е антисоциална мярка:

„Но в бюджета има и разумни ходове – данъчните облекчения за семейства. Намаляването на данъците и акцизите са правилна политика“.

Анализаторът посочи, че има глобален дълг – 400% от световния БВП. „Такова чудо не е било“.

На въпрос – защо винаги има стремеж да се угоди на чуждия интерес, Илиев отговори:

„Преди сме гледали дядо Иван, сега гледаме чичо Сам. Не знам каква е историческата причина. Ние не генерираме държавници, хора, които мислят за България, а генерираме хора, които мислят за държавната позиция като за трамплин за по-хубави интернационални позиции, те са по-скоро наемници. Това означава, че нямаме политически суверенитет. Но българският народ под една или друга форма ги е избрал. И в последните години политическата класа е инсталирана през служебни кабинети“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ