СКАНДАЛ! ИТН разкри схемите на Киро: Искат собствен „Гешев“, за да си го използват за каквото искат

Тошко Йорданов

Кирил Петков искаше собствен Гешев през закона за КПКОНПИ, това казаха от ИТН.

„Кирил Петков иска собствен „Гешев“, за да си го използват за каквото искат. Това е също толкова неморално, колкото това, което направиха ГЕРБ и ДПС“. Това каза на брифинг Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

„Предложението на съдържанието на самия закон е некадърно, защото те са слаби юристи. Лена Бориславова минава за юридически капацитет при Петков, но е нямало закон, който да е дала и нашите юристи да не са надраскали като контролно в червено“, заяви Йорданов във връзка с реформата за КПКОНПИ.

По думите му Милен Матеев от „Продължаваме промяната“ си е позволил да говори неща, които не са верни. „Намекна се, че ние искаме да имаме свой човек в КПКОНПИ, който да има право на вето. На тогавашния коалиционен съвет аз и други колеги изразихме опасения да не превърнем новия орган КПКОНПИ в стария. Кирил Петков искаше точно това. Той каза, че не вярва на ДАНС и службите, защото те са на президента и затова му трябва разследващ орган и паралелна прокуратура. Тогава им предложих да не е един, а четири човека, които да взимат решенията с пълен консенсус“, каза още Йорданов.

На въпрос дали Кирил Петков е говорил с техен депутат и е отправял оферти, Йорданов посочи: „Да, той е говорил с наши депутати, не само с един. Аз знам за поне трима“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ