Извънредно! Кабинетът пада до дни, ИТН казаха „да“ на вота на недоверие

тошко йорданов

От „Има такъв народ“ също ще подкрепят вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков, внесен от ПГ на ГЕРБ-СДС. Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов след консултации с бившите управляващи.

„Излязохме от коалицията. Ние нямаме никакви основания да подкрепяме този вреден кабинет“, категоричен бе Тошко Йорданов.

По-рано днес подкрепата си към искания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие заявиха и парламентарните групи на ДПС и „Възраждане“.

Очаквано коалиционните партньори на „Продължаваме Промяната“, а именно БСП и „Демократична България“ застават зад кабинета и нямат намерение да пускат властта.

Според съпредседателя на ДБ Христо Иванов предсрочни избори биха били пагубни за страната и хвърлянето й в още по-голяма криза е безотговорно.

Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски смята, че очакванията на гражданите не са предсрочни избори. По думите му в рамките на този парламент никакво правителство извън това, което управлява държавата в момента, не е възможно.

Той е категоричен, че гражданите очакват приемането на бюджет и приемането на поправки в над 22 закона по Плана за устойчивост.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ