Асен Василев истеряса в парламента и скочи на заплаши депутатите: Ще продължим да ви пречим!

Асен Василев

От трибуната на Народното събрание вицепремиерът Асен Василев отговори на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. „Вие казахте, че дебатът не е за г-н Минчев, а за ситуацията в страната. Аз не искам да живея в държава, в която дебатът за председател на Народното събрание не е за човека който ще заеме този пост“, заяви той.

Преди това Карадайъ заяви, че в страната има политическа криза от некомпетентността от тези, които в момента се опитват да противопоставят обществото, каза Карадайъ, отново сочейки към МС.

„Това е най-лошото правителство за последните 32 години и трябва да се гласува неговата оставка“, каза той.

Според него доверието от ПП е вече оттеглено.

„Загубихте мнозинството си и, когато това стане, най-резонното нещо е да търсите диалога за изход от ситуацията, но вие не разбирате и това. Като не го разбирате, сега ще видите как днес ще се случи един естествен политически ход, а след това и още един – вашата оставка“, каза той.

„Нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава, независимо от тяхната етническа принадлежност. 32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС. Но за сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС“, отговори Асен Василев и започна да декламира с фалцет:

„Ние се борим срещу хората, чиито банкови сметки вие пълните с начина си на управление, със задкулисните си договорки и с така прословутия диалог, който вие проповядвате“, посочи Василев.

„Ще продължим да ви пречим. Независимо дали сме на власт или не. Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата обратно с всички средства на парламентаризма“, каза на висок глас той и взриви залата.

На трибуната за отговор веднага се качи лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ, който се изказа остро срещу изказванията на Василев, който си позволи да намеси Ахмед Доган в речта си.

„Обръщам се към случайните минувачи в парламента“, поде лидерът на ДПС, явно визирайки и гледайки към финансовият министър.

„Няколко неща трябва да се кажат, защото има едни случайни минувачи, които не ги знаят“, добави той и припомни как Доган се е борил срещу опитите за насилствена асимилация от комунистите още през 1986-а година.

„Днес случайни минувачи да ползват името на г-н Доган за щяло и нещяло?! Това не кореспондира с историята“, отсече категорично той и добави, че именно заради това крадците, задкулисието и мафията, чиито представители в момента управляват, трябва да бъдат свалени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ