Караджов светкавичнo: ПП жалки сте! Опитвате се да прехвърлите проблема от болната глава на здравата

гроздан караджов

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов дава извънреден брифинг. Причина за светкавичната реакция е обвинението, отправено днес от депутата Настимир Ананиев и зам. министъра на финансите Андрей Цеков.

По повод скандала с неизплатените пари за обществени поръчки на пътищарите хората на Кирил Петков заявиха, че ръководството на АПИ носи пряка отговорност за това. И че то се назначава от министъра на регионалното развитие, който следва да потърси политическата и професионална отговорност.

„Очевидно сме в предизборна кампания, щом ПП се упражняват по тема пътища. Пресконференцията, която чухме тази сутрин, не е нищо повече от един жалък опит нa Kupил Пeтков и хората му да прехвърлят проблема от болната глава на здравата“, обяви Караджов.

„Не АПИ отмени обществените поръчки за поддръжка на пътища. Те бяха отменени в резултат на обжалване на самата документална процедура“, каза още той.

По думите му обжалването е поради прекалено рестриктивни условия, които са изцяло в полза на държавата. „Хем обслужвам мафията, хем поставям рестриктивни условия. Виновен за тези условия е Кирил Петков. Точно в неговия кабинет, бяхме в неговия кабинет, когато те настояваха да има максимални рестрикции. Спомняте си как сме се разправяли за 60/40, 80/20 и другите условия за поръчките. Ето го резултата от намесата на министър-председателя в поръчките на АПИ“, разкри Караджов.

„Кой е кръгът около Петков, който има интерес от контрола върху плащанията на АПИ, защото и до ден днешен премиерът контролира тези плащания“, попита регионалният министър в оставка.

По думите му Кирил Петков и ПП не за първи път газят законите и Конституцията на България.

„Кирил Петков изобщо не си спомня фактите. Няма значение какви смехотворни статуси си пише във Фейсбук. Той е виновен за датата 30 септември, когато приключват договорите. Мога само да предлога на депутатите да променят точката в ЗОП и от 30 септември, срокът да бъде до избор на нова фирма“, уточни Караджов.

Той скочи на премиера и за спряното строителство на магистралите. Според него причината е единствено нa KupИЛ ПeTKов.

„Да бягаш от отговорност и да опитваш да прехвърлиш собствените си грешки към някой друг, това е недостойно. Ако не можеш да поемеш елементарна отговорност за собствените си действия, каква отговорност изобщо можеш да поемаш, камо ли за управлението на държавата“, обърна се регионалният министър в оставка към министър-председателя.

„“В началото, когато започнахме, кирил Петков разпроеди всички плащания на АПИ над 900 000 лева да минават през неговия заместник-министър тук, като политкомисар, преди да влязат в Министерски съвет. И до ден днешен спазвам тази заповед, въпреки че тя е незаконна“, отсече Гроздан Караджов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ