Удари го на молитви! Христо Иванов продължава да се унижава – моли ПП да се явят в обща листа

христо иванов атанас атанасов

Христо Иванов продължава да се унижава – моли ПП да се явят в обща листа на изборите

Днес „лидерът“ Христо Иванов – Бойкикев за пореден път се самопредложи на ПП за явяване в обща листа на предсрочните избори.

Христо иска да убие двете партии Да, България и ДСБ и да ги претопи в „промяната“, тъй като е уплашен, че може и да не влезе в парламента, коментират политолози.

„Нашата оценка е, че това е резултат от партиен егоизъм, страшно дребнаво отношение към политиката в България на фона на наистина огромните предизвикателства, пред които е изправена страната, неадекватност и тежка безотговорност. И аз се питам как една предизборна кампания ще извади българската политическа система от това състояние. Дори войната, която започна и всичките много тежки „ефекти“ от нея, не накара българската партийна система да се отрезви. Това виждаме и днес в тази процедура“, коментира той.

Христо Иванов подчерта, че е „логично от гледна точка на много голямото електорално припокриване“ да направят предизборна коалиция с ПП.

„Нека си дадем сметка – ние отиваме на четвърти избори в рамките на 15 месеца. На фона на война. Така че това е поредната проява на абсолютната политическа неадекватност. Не съм изненадан, но това не ме прави по-малко загрижен за това как тази страна ще бъде управляема пред лицето на най-сериозните предизвикателства на нашата генерация. Аз не виждам достатъчно уплашени хора в българския политически живот. Виждам, че има хора, които смятат, че трябва да се занимават със Собствените си емоции, със собствените си комплекси, с някакви тежки дребнотемия. Но не виждам достатъчно стреснати хора от това какво се случва със света около нас и с България“, заяви Христо Иванов.

Относно казуса за шеф на КЕВР той заяви, че „най чистата процедура“ е да бъде избран временно изпълняващ длъжността на база на това, че връщането на Иван Иванов не е съвсем конституционно, особено с такова решение на парламента“. Освен това, добави лидерът на ДБ, самият Иванов бил заявил, че не иска да се връща на този пост.

В същото време Кирил Петков онзи ден вече обяви, че ПП няма да се коалира с ДБ за изборите, а ще мисли за общо управление едва след вота. Това обаче не охлажда амбициите на подплашения Христо Иванов, който от ден на ден занулява все по осезаемо прокопиевата десница.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ