Ще я разкостят! Мая Манолова блокира АМ „Тракия” преди входа на Бургас, шофьорите беснеят

мая манолова

Около 19 ч. утре, петък, 29 юли 2022 г. – в пиковия момент на сезона, автомагистрала „Тракия” ще бъде блокирана при километър 350. Затапването на основната пътна артерия към Северното и Южното Черноморие ще стане малко преди детелината за град Българово, което на практика означава, че трафикът няма да може да се отклонява нито към Созопол, нито към Слънчев бряг.

Това узна Флагман от постъпило заявление в Областното пътно управление на Агенция „Пътна инфраструктура”. Копие от уведомлението, подадено от ПП „Изправи се България”, е изпратено и до директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Блокадата е във връзка с протест, на който ще бъдат използвани мегафони, транспаранти и плакати. Не е посочена продължителността на масовият протестен акт, в който по думите на лидера на партията Мая Манолова ще се включат граждани, представители на транспортния бизнес и симпатизанти на политическото формирование.

Със сигурност в 19 ч. ще бъде затворен входа на АМ „Тракия” към Бургас. Не се уточнява дали изходът на града в посока София ще е отворен. Дори и само за 10 минути в този пиков час и прогнозни температури от около 30 градуса, е достатъчно да се каже, че ни очаква истински кошмар пред уикенда.

Обявеният като мирен протест е срещу високите цени на горивата и ненавременните мерки, които досегашните управляващи са предприели в кризисната ситуация през последните месеци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ