Десислава Трифонова: И Кирил Петков вече е в нелегалност като Асен Василев! Покри се

кирил петков

Премиерът в оставка се скри от комисията, Асен Василев е в нелегалност, както и премиерът Кирил Петков. Той трябваше да отговори защо докладът на ДАНС три месеца не е придвижен и меморандумът не е прекратен през това време. Кирил Петков не е предложил нито една проверка на ДАНС. Това каза Десислава Трифонова от ГЕРБ в кулоарите на НС.

Преди седмица бе провалено изслушването на временната комисия за сключения меморандум за намерения с корпорацията Gemcorp „Джемкорп”. Днес на него се появи само министърът на енергетиката в оставка Александър Николов. Премиерът Кирил Петков не дойде, а другият поканен – вицепремиерът Асен Василев, е в отпуск тази седмица.

Министърът на енергетиката Александър Николов много умело се опитва да се измъкне, но не споменава, че е укрил документи от комисията ни. Не стана ясно как е направен контакта с Джемкорп, Той се направи, че не знае, че това е офшорка. Нямат нито един документ, CBbp3aH с този меморандум. Той е пратил документи на ДАНС, ние не сме получили такива доктументи и нямаме и документи кои са собствениците на тази офшорка и те не знаят, посочи още депутатката.

В кой неангажиращ документ слагате клаузи за арбитраж, министър Николов не успя да отговори защо е изредена цялата енергетика в документа. Питат го има ли анализ по меморандума – няма такъв анализ, нито документ кой е собственик, кой е представител. Как са преценили, че някакво лице представлява тази офшорка, попита реторично тя.

Най-малкият проблем е за руските капитали на Джемкорп, има много по лоши обвързаности на Джемкорп. Работата на ДАНС е било да установи има ли опасност за националната сигурност на страната. След като ДАНС са сложили гриф Строго секретно, какъвто се слага на случаи, в които има заплаха за националната сигурност, можете да се досетите какво има в този доклад, каза Трифонова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ