Добрев: Блясъкът в очите на Кирo е съмнителен. Руските олигарси зад „Джемкорп“ може да съдят България

payimage-515541

Големи далавери опитват да въртят в енергетиката. Възможно е кухите офшорки на руските олигарси да седят празни и България да бъде съдена във Франция. Това коментира пред БНТ Делян Добрев от ГЕРБ за меморандума с „Джемкорп“.

„Установи се, че са правени огромни далавери в този парламент. Ние такива процедури не сме виждали 20 години. Аз и Радо Чолаков изпратихме до ДАНС и МВР информацията, с която разполагаме“, допълни той.

Добрев изненадващо подхвърли, че блясъкът в очите на премиера в оставка Кирил Петков е съмнителен и не е ясно на какво точно се дължи.

„Булгаргаз е в технически фалит. Компанията има над 400 млн. лв. задължения и не може да ги обслужва“, смята Добрев.

„Проблемът за „Топлофикация София“ предстои. Тя ще събира по 114 лева от своите клиенти, а трябва да плати 400. Проблемите за отоплението няма да са само са софиянци. Проблемите ще са за всички, които се отопляват на газ“, коментира Добрев.

„13 пъти е увеличението спрямо миналата зима нека всеки си умножи сметката от зимата. Проверих, една детска градина е плащала 3000 лв. месечно, значи сега ще плаща към 40 000 лв. парно“, увери Добрев. По думите му, новият председател на КЕВР не може да направи нищо.

„Ако хората минат от парно на ток, никой в София няма да има ток!“, категоричен е той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ