Цирк в последния ден на парламента! Депутатите излязоха в почивка, преди да са започнали работа,

payimage-512811

Депутатите от 47-ото Народно събрание се събраха на последно заседание преди идната седмица президентът Румен Радев да разпусне парламента. Това се налага след провала и на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство от БСП и да назначи четвъртия си служебен кабинет.

Но още не започнали същинската си работа днес, председателстващият Кристиян Вигенин обяви 15 минутна почивка.

Предварително гласуваният дневен ред предвижда първо четене на промените в закона за обществените поръчки.

В дневната програма се очаква извънредно да бъдат включени поправките в закона за здравето, с която се забранява продажбата на райски газ на непълнолетни, в това число и в интернет.

Депутатите се очаква да заседават за последно в рамките на 47-ото Народно събрание, тъй като съгласно парламентарния правилник от 1 август понеделник, са в лятна ваканция, освен ако не решат удължаване на работата на парламента.

По предложение на парламентарната група на ГЕРБ Депутатите единодушно приеха дневния ред на последното заседание на 47-ото Народно събрание да се промени с нови седем точки, сред които първо четене закона за устройство на територията и закона за обществените поръчки.

Парламентарният контрол няма да се състои, но последният един час от заседанието ще се предава пряко по БНТ и БНР, като той ще е посветен на обръщения и декларации на парламентарните групи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ