Плагиатката Везиева паднала на колене пред Радев! Тормозела и Първата дама да я назначват

даниела везиева

Уличената в почти 100% плагиатство на дисертацията си във Военния университет Даниела Везиева е паднала на колене пред президента Румен Радев, за да му се моли отново да я направи служебен министър, дори не на икономиката, а на околната среда и водите, разкри ексклузивно пред Lupa.bg източник от „Дондуков“ 2.

В действителност името на Везиева бе спрягано от различни медии, включително национални, през седмиците до назначаването на новото служебно правителство. Особено когато стана ясно, че и третият проучвателен мандат, връчен от държавния глава на БСП да състави кабинет в рамките на 47-я парламент, но в крайна сметка Румен Радев бил непреклонен в решението си да не допуска повече компрометирани фигури да петнят името и институцията му.

По наша информация Везиева дори си позволявала да занимава с персоната си Първата дама Десислава Радева, но и там ударила на камък.

Везиева се докопа до властта през горещото политическо лято на 2021 г., когато бе съветник на премиера в оставка Кирил Петков, докато той бе икономически министър. А впоследствие стана и титуляр ведомството.

Тогава се разрази и скандалът с плагиатството й. Тази година се доказа, че 95% от научния труд е копи-пейстнат.

Въпреки това обаче тя бе назначена в борда на директорите на БДЖ и продължи да изпълнява тази роля, докато транспортният министър в оставка Николай Събев не я уволни именно след доказването на преписвачеството й.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ