Тома Биков: Преживяхме Рашков и скечовете му! Служебното правителство да провери всичко…

тома биков

Тези, които най-яростно ни критикуваха, се счупиха в нас. Това заяви пред Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ.

Той коментира и някои от лицата на служебния кабинет. „Ние като партия няма как да се уплашим от господин Минеков. Но като член на Комисията по култура, казвам – тази кандидатура не е добра. Няма какво да ни притесни, след като сме преживели Бойко Рашков. Вчера той продължи с неговите скечове – пак някакви документи „да пребори Корупцията“, ще предава, а вече си отива“.

Биков заяви, че ГЕРБ не са споменавали имена на партии за евентуални коалиционни партньори. „Тези, които споделят нашите възгледи, биха могли да ни бъдат съюзници. Ние сме казали какво искаме да направим, а оттам нататък дали на някого се припокриват идеите с нашите…“.

Относно кризата с газа той заяви: „Служебното правителство трябва да провери всичко, което се случва в газовата сфера. Това спиране на газа не беше само политически акт, там има огромно съмнение за корупционни практики. Мисля, че България е в много тежко положение по отношение на газа и трябва да се направи всичко възможно, за да имаме газ. Ние имаме договор с „Газпром“, който изтича до края на годината. Договорът, който сме подписали и продължаваме да плащаме, без да получаваме газ, според мен трябва да се изпълни. Но оттам нататък очевидно трябва да намираме най-различни други източници на газ. Това означава Да започнат веднага разговори с президента Ердоган, да бъдат вкарани на пазарен принцип доставчици“.

„Искаме, не искаме договорът с „Газпром“ приключва в края на годината. Но след това трябва да имаме дългосрочни договори, това е диверсификацията“, заяви Биков.

Той отбеляза още: „Ние в момента инвестираме половината си обществена енергия да се занимаваме с глупости и селски свади помежду си“.

„Ние сме готови да предложим съдебна реформа, готови сме със законодателни текстове. Защото законодателна реформа, каквато не беше направена през последните седем месеца, се прави именно с това – с готови предложения. Законът, предложен от ПП, има противоконституционни текстове. Докато искате от партии да махат и слагат главен прокурор, няма да има съдебна реформа. Те слагат като „национален приоритет“ Бойко Рашков, а ние от другата страна да сложим като национален приоритет Гешев. Извинявайте!“, заяви емоционално Тома Биков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ