Депутат на БСП скочи на Радев публично: Поканихте наши хора в своя кабинет без да ни питате

иван ченчев

„Ако е решил да покани хора от БСП в своя служебен кабинет, той би трябвало да попита, както е политически коректно, БСП”. Това каза в предаването „Твоят ден“ на NOVA NEWS Иван Ченчев от БСП. Според него с действията си президентът е показал, че не е надпартиен и обединител.

„Те са ярки членове на нашия НС”, добави той за Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева. „И те не попитаха.Това нещо, което се създава в момента като служебен кабинет, има за задача да преведе държавата по най-безболезнения начин. Политиките трябва да бъдат оставени на НС, защото ние сме парламентарна република”, подчерта Ченчев.

Той призна, че БСП са имали проблем с комуникацията вътре в управленската коалиция до момента. По думите му той е довел до това, че за някои от проблемите са научили от медиите, но припомни, че винаги открито са заявявали своята позиция.

„Основните уроци са, че дълбоката държава попречи с неистови усилия да се случи това, което беше планирано до края на тази година, защото има много работи за вършене”, каза още Ченчев.

Той изрази съмнение, че в бъдеща управленска коалиция БСП може да бъде заменена с ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ