Ужасяващо! Втори Георги Семерджиев на пътя: Мъртво пиян се вряза в колата на семейство (ВИДЕО)

проверка полиция кат

Пиян шофьор без книжка едва не уби семейство в Пловдив, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът станал в квартал „Тракия” в събота, около 23:30 ч. Димо Нейков и съпругата му се прибирали с личния си автомобил към дома си, когато внезапно и директно срещу тях връхлетял друг автомобил.

Нейков успял да избегне челен удар, хванал другия шофьор и заснел случката. Веднага подал и сигнал в полицията. „Имах късмета да избегна челен удар. Мъжът беше много пиян – не можеше да ходи и говори. Оказа се, че можеш да откажеш да ти вземат проба за алкохол. Това е дупка в закона”, разказа Димо Нейков.

След катастрофата очевидци посрещат виновника с думите: „Пак ли ти бе, Ивчо?“, разказва потърпевшият.

Мъжът е стар познайник на полицията и фактът, че книжката му е отнета /за употреба на алкохол/ изобщо не му пречи да шофира.

От полицията заявиха, че шофьорът има 14 нарушения на пътя. От прокуратурата допълниха, че мъжът не е дал и кръвна проба за алкохол отново, защото по закон има право да откаже. Срещу него ще бъде заведено дело.

„Грози го затвор до 3 години и глоба от 200 до 1000 лв.”, поясни гл. инспектор Йордан Милушев, началник на „Пътна полиция” – Пловдив.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ