На „Калотина“ е страшен ад! Шофьори са в капан, има припаднали в жегата. Чака се над 6 часа

калотина граница

В сезона на големите почивки наши сънародници, които живеят и работят в чужбина, се втурнаха към родна България. През границата ни преминават и много гастарбайтери, който използват страната ни като транзит. Всичко това доведе до интензивен трафик и мъчителни километрични опашки на ГКПП „Калотина“.

Стотици хора са принудени да чакат в морната жега за обработка на документи, пише TrafficNews, позовавайки се на гражданин, пътувал от Австрия до България на 2-ри август.

„На границата между Сърбия и България е трагедия.

Чакахме часове наред, за да влезем в страната. На много хора им прилоша от високите температури, а трима души припаднаха около мен“, коментира Петър Иванов.

По тази причина между опашката от коли се наложило да влезе линейка, тъй като един от чакащите пътници е имал нужда от спешна медицинска помощ.

Иванов пояснява, че за да стигне до гише, му отнело малко над 6 часа.

По негови твърдения причината за голямото забавяне лежи в бавната обработка на документи от страна на българските служители в пограничния пункт. „Чакаме смяна на персонал, после да си вземат почивка“, заключва той.

Към 15:30 часа лайф камерите на „Калотина“ показват, че на пропусквателния пункт отново има интензивен трафик и опашки от леки коли.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ