Киро блесна след почивката на морето, щял да паркира кораб в Гърция: Борисов да се пенсионира

кирил петков

Отдалият се на лятна почивка свален бивш премиер Кирил Петков, изгря внезапно в телевизионния ефир. Това той направи в ефира на Нова телевизия.

„На българското море“, каза той, запитан къде е бил в последните дни от видимо смутения водещ Виктор Николаев. Малко по-късно в разговора се похвали с ехидна усмивка, че бил на почивка четири дни.

„Ако България поиска тези танкери, фирмата не може да ги откаже. Бяхме готови октомврийският кораб да се паркира в Гърция, ноемврийският – през ноември“, върна се на любимата си газова тема той.

„Хубавото е, че седемте танкера идват директно от производител“, похвали се Петков и допълни, че цената на тези два танкера, щяла да бъде с 30 долара по-ниска.

„Ако цената на корабите е с 30 долара под европейската цена, регазификацията и преноса, не може да е повече от 10 евро, независимо от кой взимаш слотовете. С други думи, ние договорихме по-ниска цена с 20 евро, продължи той да се хвали какво бил договорил, бъркайки и смесвайки световните валути – долар и евро.

„Когато ние завъртяхме крана, Борисов се упражняваше с глупости, в гръцката връзка имаше Налягане от 40 бара. Това, което сега ще се лети по трасето, аз това трасе съм го летял още април месец. В момента гърците са си придвижили хартията, газа е в тръбата“, объркано обясни Петков и за уж откритата от него газова връзка с Гърция, която според твърденията на „Булгаргаз“, няма да заработи преди 1 ноември въпреки твърденията на Просто Киро, че трябвало да бъде въведен в експлоатация на 1 септември.

Кирил Петков така и не успя да обясни смислено дали България взима руски газ с 20 евро по-скъпо чрез посредници. Вместо това, той се върна на митичните си два кораба, които бил договорил по време на посещението си в Америка.

„Проблемът не са рублите. Истинският проблем е сигурността на доставките. Въпросът е, мен от кое най-много ме е страх? Страх ме е, че ако разчитаме на „Газпром“, те решат, спират за планов ремонт, някаква турбина на „Северен поток-1″ не могат да пуснат вече колко време“, продължи той.

„Чирен се пълни, ся да обясна на зрителите, защото те не разбират. Чирен не може да се пълни от днес за днес. Чирен има едни клапи, в момента пълненето е по график. Това, което се случи, единственото нещо, което аз лично не ми хареса, клапите се реверсират за 4 дни, някакви 10% от американския танкер можеше да влезе в Чирен, а не влезе. България не спря нито за секунда подаването на газ. Да, има криза в Европа, ние се справихме, мисля, идеално, имаме договорени седем танкера“, обясни без смисъл Петков, защо газохранилището в Чирен, е пълно на изключително малък капацитет.

„Аз не гледам срещу президента, за президента, това са някакви драматургии, аз не влизам там. За мен би било трагично да се откажем от втечнения газ и да платим в рубли“, коментира Петков и дали подкрепя протестите за газа пред президентството.

„Мисля, че много добре се справихме с тази криза“, изтъкна се Кирил Петков. И се закани на изборите през октомври, отново той да е победител.

„Борисов трябва да се пенсионира“, изстреля ни в клин, ни в ръкав Петков. И се впусна в сладки приказки да разказва, как неназован европейски премиер му бил казал в Брюксел, „когато бяхме около масата всичките“, че в Европа нямали доверие на Борисов и затова не пускали страната ни в Шенген. Освен това, този неназован европейски лидер, казал още на Киро, че било хубаво всеки политик да знае кога да се оттегли. Петков дори си позволи да коментира и ГЕРБ. Там трябвало да има някаква промяна, но присъствието на Борисов, я спирало.

Кирил Петков обвини бившия си партньор във властта Слави Трифонов, че бил саботирал всяко Действие на сваления с вот на недоверие кабинет.

„Това ще ви кажа. Всъщност, това, което се видя, че когато едни политици не крадат, се опитваш да ги залееш с жълта помия. Аз мисля, че е под Достойнството ми да му обръщаме внимание. Това беше ужасно последния ден! Толкова важни неща искахме да кажем, някакъв грешен ъгъл, българският зрител се фокусира там. Тези мафиоти, които искат да спрат шанса ние да им спрем парите, вкарват огромни средства да ни залеят с жълта помия. Ето една поредна пертенка. Става дума за Договор между ББР и една от най-добрите кантори в София. Цената на тази кантора, която се дава, е под пазарната. За тези 8000 лв., които ББР плаща на тази кантора за тези два месеца, те направиха такава новина, че забравихме, че става въпрос за з До 4 млрд. как Борисов крадеше. Внимавайте кой и как се опитва да ви отвлече вниманието от важните въпроси. Опитват ли се да вкарат жълтини, отклоняват как да се решат важните въпроси“, отговори безсмислено Петков на последния въпрос за гостуването му – какви са отношенията между него и Лена Бориславова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ