ИЗВЪНРЕДНО! Гълъб Донев категоричен: Отпускаме 800 милиона лева заем на „Булгаргаз“

гълъб донев

Държавата не се ръководи с хаштагове, а с документи. Не може да се допускат злоупотреби. Кризисният щаб в енергетиката ще има задача да възстанови синхрона и добрата координацията с институцията. 800 милиона лева заем ще бъдат предоставени на „Булгаргаз“, като ще бъдат уточнени условията за връщането на тези пари. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Гълъб Донев.

Министър-председателят уточни още, че кабинетът ще приеме постановление за започване на присъединителния процес на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Предстои да приемем постановлението за присъединяването на България към ОИСР. Много правителства работиха за това, на нас се падна честта да организираме и структурираме присъединителния процес. Държавата е се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи. Недопустимо е да се поставя под въпрос волята на България за присъединяване към ОИСР като част от предизборна кампания, коментира Гълъб Донев.

Министерският съвет провежда днес, 11 август, своето редовно заседание при следния предварителен дневен ред:

ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ И КООРДИНАЦИЯ НА ПРОЦЕСА НА РАЗГОВОРИ И ПОДГОТВИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО И РАЗВИТИЕ.
Внася: министърът на външните работи

ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО ПО ЕТНИЧЕСКИТЕ И ИНТЕГРАЦИОННИТЕ ВЪПРОСИ КЪМ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.
Внася: министър-председателят



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ