Внимание! Свлачището край Албена е активно и опасно

298285389_10159975770648550_6063011086126726886_n

Свлачището, под което бяха затрупани двама души край Албена, все още е активно. Това показа огледът на специалисти от „Геозащита“, които днес обследваха района. Измервателните уреди на експертната комисия са показали високи нива на подпочвените води, каза заместник-кметът на Балчик и председател на кризисния щаб Димитрин Димитров.

Огледът на свлачището в близост до плаж „Моби Дик“, което се активизира на 9 август, продължи повече от четири часа.

„В рамките на този обход бяха замерени повишения на подпочвените води. В един от трите вертикални кладенеца, които събират подпочвени води, се установи по-високо ниво на събраната вода. Това, което ще се предприеме като мерки, е всичко възможно за намаляване на нивата на тези води в района“, каза Димитров пред БНТ. Според собственици на заведения в свлачищния терен има три водосборни шахти, изградени в периода 1987 – 1991 година. Те трябва да отвеждат чрез тръбопроводи подпочвените водите от ската към морето.

Проверката е констатирала, че все още има следи от повърхностни води и това прави свлачището опасно и към момента.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ