Община Пловдив си върна стадион и вече ще го стопанисва!

Спортен комплекс Векта

Община Пловдив вече ще стопанисва стадион „Векта“ в район „Южен“, който до този момент държеше Петър Никленов с едноименния футболен клуб. След продължителните съдебни спорове зам.-кметът по общинска собственост инж. Димитър Кацарски успя да върне имота във владение на общината, пише marica.bg.

Клубът ще може да ползва спортната база по график, одобрен от администрацията, каза пред медията инж. Кацарски. той допълни, че начинът на стопанисването на стадиона и как да се ползва тепърва ще се обсъждат. Не е изключено клубът да плаща наем за часовете, в които играе на терена.

Петър Никленов като собственик на футболния клуб вече няколко години отстоява в съда правото на игрището. Стадионът беше реновиран като част от концесията на плувния комплекс „Нептун“, чийто срок на договора изтече преди две години.

Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски и преди беше се опитал да изземе стадиона от бизнесмена, но няколко опита бяха завършили с фиаско. Охраната дори беше заключила зам.-кмета и общинските служители, докато пристигне Петър Никленов. Този път обаче всички процедури са изпълнени без премеждия и в присъствието на полицията.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ