Василев нагази лука! Разследван е за парични преводи от близката до Кремъл „Мет“ в швейцарска офшорка

асен василев

Бившият финансов министър и кандидат на „промяната“ за премиер Асен Василев е разследван за парични преводи, постъпили в сметките на швейцарска офшорка от руския газов посредник „Мет“. Съществуват данни, че въпросната офшорка е част от „обръча“ на Василев.

„Труд“ вече разкри, че по-известният като „Кокорчо“ политик разполага с октопод от офшорки, като първата е основана в далечната 2006 г.

Разследването срещу Василев се водело в България и САЩ и е по данни на чужда партньорска служба в рамките на Европейския Съюз, съобщава ПИК, базирайки се на два независими източника от правосъдната система. По техни думи зад Океана обмислят да включат Василев в нов санкционен списък. Именно по тази причина в последната седмица на определени медии, близки до ПП, бе подхвърлен Фейкът, че „кандидати за санкции“ били Делян Добрев и Владислав Горанов. Това е за отвличане на вниманието от Василев, твърдят източниците.

Парите са дошли директно от сметката на „Мет“. Подозира се, че биха могли да бъдат комисионни за посредничество в газа. От май насам кабинетът „Петков“ купуваше руски газ именно през „Мет“, което допълнително оскъпяваше доставката с около 30% и ощетяваше данъкоплатците.

За въпросната „Мет“ се появиха публични данни, че е близка до Кремъл и лично до Владимир Путин. Директорът на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов, назначен от ПП, пък се оказа бивш кадър на частната компания.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ