СКАНДАЛ! Йорданова употреби Министерство на правосъдието за евтина партийна пропаганда (СНИМКА)

надежда йорданова

Бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова, инсталирана на поста от застрашената от отпадане от парламента на предстоящите предсрочни избори „Демократична България“, употребява Министерство на правосъдието за партийна пропаганда, твърди ПИК.

Бившата секретарка на единия от лидерите на „партията-майка“ – Христо Иванов, пусна в социалната мрежа Фейсбук кратко видео, озаглавено: „Отчет на Надежда Йорданова, министър на правосъдието, в периода декември 2021 – юли 2022 г.“. Видеото е заснето в кабинета на министъра на правосъдието и съдържа единствено хвалба какво е свършила, според самата нея. Като оставим настрана факта, че от отчетеното излиза, че нищо реално не е постигнала, друго във видеото е далеч по проблемно.

Клипът на Йорданова няма нищо общо с „отчет“ и всъщност е класическа партийна пропаганда. Първо – върху самите кадри, заснети в министерството, се мъдри логото на „Демократична България“. Така излиза, че за партийната пропаганда Надежда Йорданова ползва служебния кабинет на министъра в правосъдното ведомство, което е меко казано нередно и доста пошло. Второ – видеото се разпространява в социалната мрежа с платена публикация от партията на Йорданова, което потвърждава грубата употреба на институцията Министерство на правосъдието за елементарна и евтина партийна пропаганда, да не говорим, че рецитацията на бившата секретарка на Христо Иванов се осъществява на фона на националния флаг и герб, а и на знамето на Европейския съюз.

Трето – видеото е публикувано във Фейсбук на 16 август 2022 г. Това са цели две седмици, след като Надежда Йорданова вече не е правосъден министър. На 2 август тя предаде поста на служебния министър Крум Зарков и би било логично за две седмици все пак да се е отърсила от идеята, че вече не тя заема тази длъжност. Ето защо е любопитно с какво право Йорданова публикува видео с логото на „Демократична България“ от кабинета на правосъдния министър, в което изтъква някакви постигнати според нея „успехи“, след като тя вече не е министър. И може би точно в това е проблемът на Надка Йорданова. Както в края на 2015 г. Христо Иванов бе изпаднал в абстиненция от отпадането му от властта, в подобно състояние се намира и секретарката му. На Йорданова явно й липсва черния „Мерцедес“, който да я взима от последната спирка на автобус 306 в „Младост“ 2, липсва й кабинетът със старинни мебели на „Съборна“, липсват й протяжните и скучновати интервюта, в които не спираше да напада прокуратурата и персонално обвинител №1.

В крайна сметка това, което Надежда Йорданова постига с пропагандното си видео, е, че показва как раздялата с властта е най-голямата болка за разградско-жълтопаветния либерал у нас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ