Скандалът се разраства! Ръководството на ВМЗ скочи да брани Нинова след разкритията за далаверите

корнелия нинова

Ръководството на ВМЗ-Сопот реагира със становище по повод изнесената от бившия директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов информация, че предприятието е създало предпоставки за неизпълнение на договор с „Кинтекс“ „за сметка на приоритизирането на частни фирми и по този начин не е защитило държавния интерес“.

Ето цялото становище на ръководството на BM3″ ЕАД, изпратено до ПИК:

По повод на изнесената от бившия директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов информация, че е създало предпоставки за неизпълнение на договор с. Кинтекс“ за сметка на приоритизирането на частни фирми и по този начин не е защитило държавния интерес“, от ръководството на ВМЗ“ ЕАД сме длъжни да заявим следното:

В периода от 24.04.2022 г. до 03.06.2022 г. ВМЗ Сопот е предоставил на частна фирма 20 000 изделия, предназначени по договора с държавната „Кинтекс“. Този факт е създал реални предпоставки за неизпълнение на договора с „Кинтекс“ и заплаха от изплащането на огромни неустойки. Държавният интерес не е защитен от тогавашното ръководство. „ВМЗ“ ЕАД в същия този период – от 24.04.2022 г. до 03.06.2022 г., се ръководи от Никола Стоянов тогава председател на Съвета на директорите и днес – служебен министър на икономиката и индустрията.

С назначаването на новия борд във ВМЗ и Изпълнителен директор Иван Иванов от тогавашния министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова – от средата на юни 2022 г. започва активна работа по изпълнението на договора с „Кинтекс“. Нещо повече изпълнителният директор Иван Иванов кани във ВМЗ двамата изпълнителни Директори на „Кинтекс“ Александър Павлов и Валери Гроздев на място да видят произведените изделия и това, че по договора се работи. Направени са необходимите разчети за производството и доставката, и към днешна дата са взети всички мерки договорът да бъде изпълнен своевременно, въпреки, че старото ръководство С председател на Съвета на директорите – служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, е създало предпоставки за неизпълнение на договора.

Съзнаваме, че изнасянето по този начин на информации, свързани с военното производство, не прави нищо друго, освен да вреди на този бизнес затова уверяваме заинтересованите страни, че към този момент няма услови за неизпълнение на договора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ