Искри! Кирил Добрев: Нинова и Методиев искаха да векуват! Знаеха къде кацат самолетите с оръжие

Кирил-Добрев

БСП участваше в най-дясната коалиция, в най-антируската коалиция, в едно управление, което върна България десетки години назад. През това управление бяха изгонени дипломати, беше спрян Договорът с „Газпром“, България натрупа милиарди дългове. И това ще се отрази много зле на БСП. Това заяви пред Би Ти Ви Кирил Добрев.

Той допълни, че България е била „използвана като опитно зайче – да се види как ще реагира на ситуацията с „Газпром“.

„Според мен причината за разрива между Корнелия Нинова и Румен Радев са само личностни отношения и тук има един човек – Калоян Методиев. БСП и Румен Радев спечелиха с общ резултат – близо милион гласа. Но 4 години след първия му избор той има също 1 млн. гласа, а БСП – с 800 000 по-малко“, коментира Добрев.

Той заяви: „Двойката Нинова-Методиев искаха да векуват и да управляват тази ведомствена комисия за износ на оръжие. Щом има чакащи договори и такива, които „бързат“, има нещо вътре. Надявам се прокуратурата да разбере дали са имали интереси“.

„Но когато си управлявал една партия и твоят електорат е 99% проруски настроен и ти да продаваш оръжие, с което се убиват руски войници, как ще излезеш пред своя електорат и какво ще му обясниш. Нинова и Методиев не са носили сандъците с патроните, но са знаели много добре, че самолетите с оръжието са кацали на полско украинската граница и са били разтоварвани в Украйна“, заяви Добрев.

Според него след изборите има „само едно раздаване на карти – проатлантическо настроено управление или управление, което няма да бъде такова“. Той допълни, че БСП няма да е сред лидиращите партии на управлението, което би имало успех, ако ГЕРБ и ПП намерят общ език. Нинова участваше в едно управление, в което на 13 април спряха договора с „Газпром“, а днес призовава да се върнем към „Газпром“.

Запитан дали служебният кабинет ще направи разследване на предишната власт от коалиционното правителство, той отговори: „Не вярвам да се стигне до тука и не виждам реваншистко настроение. Напротив – служебният кабинет търси голяма приемственост. Това, което се търси, е спокойствие и провеждане на честни избори“.

Той направи и прогноза за евентуалната конфигурация в следващия кабинет: „Имаме един безспорен фаворит в лицето на ГЕРБ. За мен „Възраждане“ ще набере много сериозна сила – заради отношението на БСП и ДПС. Твърде вероятно е „Възраждане“ да е втора или трета Политическа сила. БСП ще е на последно място. ДБ според мен няма да влезе“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ