Горанов безпощадно: На Христо Иванов и Нинова няма да им се размине! Имат електорална сметка за плащане

корнелия нинова

Христо Иванов и Корнелия Нинова имат електорална сметка за плащане, която няма да им се размине. Това казва пред „Труд“ бившият Финансов министър Владислав Горанов.

„От поведението на някой политици оставам с впечатлението, не и без помощта на услужливи медии, че лъжата е дял от западната концепция за маркетинг“, продължава той.

„Мерките за компенсиране на растящите цени на енергоносителите и най-вече електрическата енергия закъсняха. При положение, че близо 70 на сто от електроенергийните мощности са изцяло държавни, можеше още в средата на 2021 г. да се създаде механизъм за преразпределяне на печалбите им. По този начин натискът върху бизнеса и от там към производствените цени щеше да бъде по-плавен и нямаше да се оплакваме, че имаме двойно по-висока от средната инфлация в Еврозоната“, коментира той и високата инфлация у Нас, която достига рекордните нива от времената на Жан Виденов.

„Въпросът с пенсиите винаги е бил много чувствителен, защото доходите на много от пенсионерите не покриваха и не покриват основните им нужди. В името на справедливостта и с ясното съзнание, че казаното от мен няма да бъде прието безкритично смятам, че през последните две години бяха направени всички възможни усилия да бъде разрушен установения в края на 20 век модел. С измененията, които се направиха и най-вече с преизчисленията, които ще се приложат от 1 октомври тази година, връзката между пенсията и осигурителния принос на лицата ще бъде драматично нарушена. Не искам да съм лош пророк, но това което се направи по време на последната актуализация на бюджета ще предизвика бунтове през октомври“, посочи още ексфинансист №1 на държавата.

„Правителството на Кирил Петков беше избрано в разрез с политическата логика, работи в разрез с икономическата и житейската логика и приключи в рамките на реда предвиден в Конституцията. Дали и До колко ще имат доверие зависи от хората, но това което не ми харесва е склонността на системните партии да ги легитимират с егоистичната идея да се включат във властта. Тук Христо Иванов и Корнелия Нинова имат електорална сметка за плащане, която няма да им се размине“, каза Горанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ