Стефан Янев пак избухна: Аз да съм проект на Румен Радев? Обиждате президента!

Румен Радев, Стефан Янев 1

„Внушенията, че „Български възход“ е проект на президента, е опит да се руши имиджът на държавния глава. Ако някой иска да свърже президента с дадена партия, дали с „Български възход“ или друга, означава, че или търси конфликт с президента, или прави мечешка услуга за това, защото подобен тип развитие на взаимоотношения и даване на етикети, че това е негова партия, не е продуктивно за никого“.

Така бившият служебен премиер и настоящ лидер на „Български възход“ Стефан Янев избухна за пореден път в рамките на няколко дни с нелогична мисъл. В опит да докаже на слушателите на „Фокус“, че партията му не е инженерно произведение на държавния глава, той на практика призна, че подобни съждения са обидни за самия Радев.

Относно кризата в енергетиката Янев пак плаши с черни сценарии как България е „изправена пред глад и студ поради липса на съответните доставки на газ“. Лидерът на „Български възход“ е на мнение, че този въпрос трябва да се реши възможно най-бързо:

„Има различни варианти, има различни възможности и аз в личен план мога да кажа, тъй като отскоро формално съм политик, бил съм експерт, бил съм в различни качества, имам достатъчно контакти в чужбина. Ако продължаваме да се сърдим на „Газпром“, обричаме българския бизнес на колапс, а българските граждани да стоят на студено“.

Янев е на мнение и че България нямало защо да се сърди на руския газов гигант.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ