Извънредно! Нов инцидент с военен хеликоптер в Пловдивско! Каква е причината за случилото се? (СНИМКИ)

Военен хеликоптер

Няма пострадали военнослужещи и граждани при инцидент по време на тренировъчен полет днес с вертолет „Кугар“ от състава на 24-та авиобаза в Крумово”. Това съобщиха от Министерство на отбраната.

Инцидентът е станал около 18.25 ч. край с. Цалапица.

„По време на тренировъчния полет за медицинска евакуация се налага рязка маневра, за да се избегне ято птици, при която машината е закачила жици на електропровод. Тричленният екипаж веднага е приземил вертолета. Военнослужещите са невредими.”, поясниха от отбранителното ведомство. По случая се води разследване от Служба „Военна полиция“.

По информация на медията, военната мишина е летяла много ниско по поречието на река Марица, получило се е завихряне и хеликоптерът е скъсал три жици на далекопровод. След инцидента хеликоптерът се е отправил към селскостопанското летище в село Цалапица и е кацнал успешно. Техници на енергото в момента се опитват да отстранят аварията. Към момента по-голямата част от електричеството е възстановено, но все още има квартали на Стамболийски без ток и вода. Към този час продължава отстраняването на аварията.
За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ