Киро и Асен не могат да запълнят листите си, а говорят за 121 депутати?! ,,Радват се“ на мижав интерес

кирил петков

Сериозни проблеми в окомплектоването на листите на „Продължаваме промяната“ са надвиснали над главите на Кирил Петков и Асен Василев, узна ПИК от представители на партията.

Справка по райони показва, че „Промяната“ не може Да запълни кандидатдепутатските места, като голяма част от бившите им народни представители дори са поставени в две листи.

Хора няма, интересът е мижав, но иначе ПП се бият в гърдите, че ще съберат 121 депутати?!

В Русе, където в листата на ПП може да се включат 16 души, са регистрирани едва 12. Водач е собственикът на „Еконт“, основен дарител на партията и бивш министър на транспорта Николай Събев.

На второ място в листата е избрана Рена Стефанова, адвокатка на Събев. Номинацията й поражда редица въпросителни, тъй като Стефнова е осъдена на първа инстанция за катастрофа с блъсната пешеходка.

В Кърджали очевидно „Промяната“ също изпитва трудности при запълването на листата. Там са регистрирани 7 души при 10 възможни.

В Разград Киро и Асен все още не са регистрирали листата си. Източниците от града споделят, че освен водача, няма други желаещи за участие в предстоящите избори.

В Стара Загора при възможност за регистрация на 22 души, ПП е регистрирала само 12. Любопитно е, че едно от остриетата на партията, бившият кадър на ГЕРБ – Атанас Михнев, не е в листата. На него му е отредено място в един от трите софийски района.

В Сливен и Велико Търново Кирил и Асен също не могат да запълнят листите си. В града на стоте войводи са 11 кандидат-депутатите от 12 възможни, а в старата столица на България – 14 при 16 възможни.

Друга проблемна област за „Продължаваме промяната“ се оказва Ловеч. Там регистрирани са само 6 човека при 10 места, а половината дори участват и в други листи. Такъв е случаят с бившия депутат Венко Сабрутев, който е 5-ти.

И в останалите райони не стоят добре нещата за Кирил Петков и Асен Василев. В Пазарджик от 18 места са запълнили 11, в Добрич – от 12 само 7.

В 23 и 24 МИР София ПП е регистрирала съответно 22 от 32 и 20 от 24. Тоест, в столицата закъсвацията е осезаема.

Според политически анализатори невъзможността Да запълнят листите си не говори добре за организационната структура на „Промяната“. По тревожното е, че основните фигури на партията са принудени да участват в две листи и това може да компрометира предизборната им кампания от една Cтрана, а от друга говори за липсата на достатъчно качествени кадри, които да запълнят листите на Киро и Асен.

„За какво мнозинство говорят съпредседателите на „Промяната“, когато дори не могат да си попълнят листите“, недоумяват политически експерти, останали изненадани от случващото се в партията на Петков и Василев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ