ЧУДО! Десетки желаещи да осиновят намереното на тротоар бебе, майката май е селскостопански работник

лекар айтос

Продължават опитите на полицаите от Айтос да намерят майката на новородената Антония, която е настанена в бургаската болница, след като бе намерена гола на улицата. След разпити в общинския център и близките села, униформените изключват версията новороденото да е дете на някой от постоянно живеещите в региона, разкри репортерът на Нова телевизия Елена Танева.

„Твърде е възможно майката да е някоя от преминаващите селскостопански работници, които до този момент са били ангажирани с прибирането на арпаджик от полето, както и на сини сливи в Община Айтос“, коментира говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева.

„Може би е използвала превоза, който е имала заедно с други хора от малцинствените групи и които са се оттеглили във вътрешността на България, където започва сезона по прибиране на гроздето“, добавя тя.

41-годишният Дамян Тодоров, който намери на улицата пред дома си малката Антония, сподели, че заможни хора му се обаждат и настояват да им съдейства, за да я осиновят.

„Някои коментират, че бебето е мое. Не е. Бих се радвал, ако беше“, добавя той.

„Много хора ми звъняха. От Велико Търново чак ми се обаждат“, разказва младият мъж.

Завеждащият на родилно отделение към УМБАЛ-Бургас д-р Антонио Душепеев също продължава да получава СМС-и от хора, желаещи да станат приемни родители на момичето, кръстено на него.

„Когато доведоха детето, акушерките му бяха избрали името Спасена. Възпротивих се. Заявих „ще се казва, както кажете, но не и Спасена“ и като се върнах след 10 минути, се оказа, че са го кръстили на мен“, разказва той.

Момиченцето е здраво и с добри показатели.

Началникът на отдел „Закрила на детето“ в Айтос Диана Врабчева пък помоли желаещите да осиновят бебето, да спрат да й звънят.

„Няма как толкова бързо да бъде дадено детето на приемни родители. Има законови разпоредби, които трябва да се спазят. В конкретният случай въобще не говорим за осиновяване. Затова моля гражданите въобще да не звънят по телефона, да ни изпращат писма. Предприети са всички необходими действия и дай Боже да се случи най-доброто за детето“, каза още тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ