Делян Добрев разобличи „Промяната“: ОЛАФ разследва крупна измама от времето на Василев

делян добрев

Кандидат-депутата от ГЕРБ Делян Добрев разобличи лъжи на „Продължаваме промяната“ по отношение на фирмата на Капитан Андреево, която бе посочена, че пропуска зеленчуци с нитрати в ЕС през бъlгарската граница.

Вчера стана ясно, че служители на МВР са участвали в трафика на мигранти – плащано им е явно да прекарват през българските граници хиляди мигранти. Кой носи отговорност за това – трябва ли Да носи г-н Бойко Рашков, пернишкият водач на Промяната. Тези пари стигали ли са до висшето ръководство на МВР. Дори и да не са стигали, носи ли ръководството отговорост за това – носи, коментира Добрев.

Скептичен съм за нитратите в доматите и чушките са от границата, защото всичко, което казва Промяната, излиза лъжа. Купуват си руски газ с 30 на сто надценка, няма мостове, няма пътища. Да не говорим, че тези камиони минават за 28 държави в ЕС. Така ли никоя от тези държави не забеляза за 10 години, че има нещо нередно на Капитан Андреево. Получаваме информация, че през този пункт има организирани канали. Имаме информация, че един от каналите с 550 тира с тухли, се разследва от ОЛАФ. Оказва се, че е имало в тях маркови дрехи и обувки. По наши данни разследване на ОЛАФ. А Промяната свързва опазването на границата само с нитратите на чушките и доматите, а не контрабадните канали. Надяваме се, че ще получим Данни. Ако раследването е на ОЛАФ, то е срещу митничаrи на този пункт, значи те бяха подчинени на Асен Василев. Ако има такова разследване, това означава ли, че ОЛАФ разседва водача на Промяната в Хасковска област, обясни Добрев. Имаме публична информация, че десетки килограми хероин и цигари са залавяни във вътрешността на страната, значи са минали през този пункт. Оказва се, че са залавяни десетки килограми хероин и маркови дрехи, заяви още той.

Дали тези нитрати в доматите и чушките не са един заслон, попита Добрев.

От една страна каналите с маркови дрехи и хероин и цигари, които минават зад гърба на митничарите, които пък гледат към нитратите. От друга страна са стотиците и хиляди мигранти, посочи той.

Докато подчинените на Бойко Рашков организират канал за мигранти, а подчинените на Асен Василев пропускат канали за маркови дрехи и хероин, техният шеф Кирил Петков им прави заслон с нитрати в чушки и домати, заключи Добрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ