Куриоз! ЦСКА иска да помогне на Карлово. Клубът срещна неочаквани спънки

цска

От ЦСКА разкриха сериозен скандал, свързан с желанието на клуба да помогне на засегнатите от наводненията. На „червените“ им били отказани благотворителни мачове в Карлово и Казанлък по време на паузата на националните отбори. Ето какво написаха те във фейсбук:

Нека преди това обаче ви разкажем една история по истински случай от родната футболна действителност. Водени от максимата, че всеки футболен клуб трябва да бъде #ПовечеОтОтбор, както и от желанието ни да бъдем съпричастни със сънародниците ни в беда, веднага след трагедията започнахме да търсим начини да помогнем ефективно на жителите от пострадалите населени места.

Решихме, че най-хубаво би било в паузата за националните отбори ЦСКА да гостува в контрола на тима на „Левски” (Карлово), намиращ се в най-засегнатата от бедствието част, а всички събрани средства – от виртуални билети и на място от очаквано пълния стадион, да бъдат дарени за засегнатите. Въпреки устната договорка за приятелска среща, която да се проведе на ст. “Васил Левски” в Карлово, след намесата на външни фактори, разбрали за идеята ни, получихме обаждане, че контролата няма да се състои. Приехме новината с огорчение, но без много шум и терзания, продължихме напред.

Свързахме се с „Розова долина” (Казанлък), който е разположен недалеч от засегнатите села, предлагайки същата идея за гостуване в приятелски мач с цел помощ. Предвид това, че клубът се намира в традиционно „червен” регион, този път решихме да организираме целодневен празник за феновете на ЦСКА в близост до стадион “Севтополис” в града. Инициативата беше приета с невероятен ентусиазъм от отбора в Казанлък и отново получихме устно одобрение. До днес, когато след ново обаждане отново ни беше отказано. А причината? Собственик на друг отбор, малък и от покрайнините на София, разбирайки за благотворителната ни кампания, се е обадил на президента на „Розова долина” да настоява неговият отбор да играе същата контрола и да откаже на ЦСКА. Така и стана, а за подбудите можем само да предполагаме.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ