Борисов: Заради Киро и Асен може да останем и без тава за зеле! Действията им са див популизъм

бойко борисов

Служебното правителство не може да плати пенсиите и заплатите, за инфраструктурни проекти не може да се говори. Кой ще повярва на Асен Василев, че е оставил излишък. Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на обиколка на етнографския музей „Етър“ край Габрово.

„Това, което „промяната“ наричаше социална политика ще доведе до кризите от 90-те. Следващото правителство.- майка му жална. Близо 7-8 милиарда лв. е дългът, други 9 млрд. лв. изчезнаха, когато се напънем да ги върнем, може да продължим да развиваме. Това ни причиниха Кирил Петков и Асен Василев. Да обещаваш е хубаво нещо – див популизъм! „Промяната“ давала пари за пенсии, но нали трябва да ви ги изкараме тези средства“, коментира той.

И предупреди, че действията на Кирил Петков и Асен Василев са див популизъм. И ако продължат след 2 октомври, може да се стигне дотам, че Международният валутен фонд да поеме управлението на финансите на България.

„Това, което причиниха Киро и Асен на държавата, е тежко поправимо, години наред ще са нужни с къртовски труд на българите. Не съм оптимист за нищо“, отсече Борисов.

„Ако народът има инстинкт и усет, трябва да се усети, че му се е случило нещо много лошо“, каза още лидерът на ГЕРБ.

И добави, че заради Асен Василев не само няма да има свинско със зеле, няма да има дори постно зеле, а още по-лошо, банките ще вземат и тавичката за скрап.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ