КОШМАР! Глобяват лидер на ВМРО и съдийка заради бой, пострадалите са с комоцио

Линейка, Полиция

Двама известни дупничани ще отнесат глоби заради децата им, които се скарали и сбили на рожден ден на барбекютата в парк „Рила“ след 22.00 ч. И двете момчета, които са 16-годишни и са ученици в ПГ „Христо Ботев”, са били настанени в общинската болница с комоцио, пише струма.бг.

Съдия-изпълнител Венелина Начева-Попова и треньорът по таекуон-до Христо Михалчев ще бъдат наказани с глоба, съобщиха от РУ на МВР – Дупница.

Днес /вторник/ двамата родители с децата им ще се срещнат с представител на Детска педагогическа стая в РУ на МВР, където ще се нищи случаят кой първи е започнал боя, при какви обстоятелства се развива грозната сцена.

Вчера изписаха от болницата сина на Христо Михалчев, другото момче е изписано предишния ден от хирургичното отделение на общинската болница в Дупница. Двамата младежи са били настанени в съседни стаи в отделението.

Христо Михалчев, който е лидер на ВМРО – Дупница, вчера заяви: „Детето ми е с хематоми по главата и лицето. Когато го взех от парка, едното му око беше синьо и затворено от ударите, нанесени му от другото момче. То твърди, че синът ми е нарекъл приятелката му с думи, които я оприличават на лека жена, затова му наняся удари по лицето и главата. Синът ми бяга, но Димитър го настига и продължава да го бие“.

„Кристиян ми звънна и ми каза да отида веднага в парка, бил е бит. Стигнах от село Бистрица за минути и открих детето си да лежи безпомощно при чешмата в парка. Там беше и Димитър. Като попитах кой е бил сина ми, той се изправи пред мен и ми каза: „Аз“.

В този момент ми причерня пред очите, но успях да се овладея и позвъних на тел. 112. Пристигнаха две патрулки и ни закараха в полицията. Все още не съм решил дали да търся отговорност за побоя над сина ми, нека първо детето да се почувства добре, тогава ще решавам“, заключи Хр. Михалчев.

За коментар по случая потърсихме майката на другото дете Венелина Начева, която работи като съдия-изпълнител. Ето какво заяви тя:

„Зная за случая от разкази на децата, които са били на рождения ден. Синът ми е с комоцио и тепърва ще се правят изследвания за здравословното му състояние. В момента се разпитват 30-ина деца, които са били на мястото, за да се изясни какво точно се е случило. Ако се установи, че синът ми е виновен, ще си понесе наказанието, но съм против намесата на родителите, когато децата имат спорове помежду си.

В хода на разследването ще се установи дали Христо Михалчев е нанесъл побой над детето ми. За случая е уведомена прокуратурата в Дупница. Всеки ще си понесе наказанието, ако се докаже вина“, заключи В. Начева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ