Шофьори бият тревога: Ако пътувате за Турция, не минавайте през този пункт – ад е!

граница

Ако днес смятате да пътувате за Турция, не го правете през границата на Малко Търново. Това съобщава пред „Флагман“ очевидец, който от часове чака на пункта. Той информира, че задръстването от коли в посока южната ни съседка е огромно.

„Висим тук от часове и не е ясно кога ще успеем да минем границата. Направихме голяма грешка, че дойдохме в Малко Търново, където има само един работещ пункт и винаги се образуват големи опашки. Трябваше да минем през ГКПП Лесово. Вероятно и там ще има задръстване, но поне преминаването става по-бързо заради повечето пунктове“, пише очевидецът.

Причината за интензивния трафик към Турция е пазарния ден в граничните градове. Освен т.нар. Синия пазар в Одрин, такъв има и в Лозенград, и в Люлебургаз.

Южната ни съседка стана все по-предпочитана за българите не само за шопинг, но и за разходки заради ниската стойност на лирата. Премахването за изискването за международен паспорт за българските граждани за влизане в Турция също допринесе за увеличаването на туристите.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ