След ареста се случи нещо скандално: Каналджията Масуд получил нова SMS заявка за превоз на мигранти

бус полиция мигранти

Два дни след ареста на сириеца от Пловдив Масуд, на телефона му пристигнал SMS. Съобщението дошло от Истанбул, а в него се съдържала локация за поредната група пристигащи нелегални мигранти, за които да се организира превоз. Това каза по време на гледането на мярката на Масуд и неговите помощници прокурор Димитър Пехливанов, предава Марица.

Благодарение на този SMS с точна локация, полицаите откриват групата с нелегални мигранти, която очаквала превоз.

Гледането на мярката на Масуд и четиримата му съучастници продължи над 3 часа, като в крайна сметка магистратите оставиха всички в ареста. Те могат да обжалват, като в случай на протест, мярката ще се гледа отново идния четвъртък пред Окръжния съд в града под тепетата.

Прокурор Пехливанов посочи, че е доволен от взетото от съда решение. Това обаче не важи за Масуд и останалите. 29-годишният Сириец размаха среден пръст пред журналистите малко преди да влезе в съдебната зала.

Каналът за трафик на мигранти бе разкрит преди няколко дни, благодарение на съвместните усилия на полицията и прокуратурата. Тогава стана ясно, че поръчките идвали от Истанбул, а Масуд организирал перфектно изпълнението им от Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ