Куриоз на пътя! Полицейска камера – работохолик спаси пловдивско камикадзе с фирмена кола

камера

Камикадзе прелетя с фирмена кола по бул. „Цариградско шосе“ в Пловдив и бе заснет от полицейска камера. Шофьорът бил засечен с 108 км/ч при разрешени 50 км/ч в градски условия. По-късно получил честита и бил поканен да си получи акта. Санкцията за полета била глоба в размер на 750 лв., взимане на книжката за срок от 3 месеца, както и отнемане на 12 контролни точки, предава Марица.

Шофьорът потвърдил, че той бил зад волана, но оспорил санкцията. Така се стигнало до дело. Магистратите обаче отсъдили в полза на шофьора и отменили наказанието му. Причината – разминаване в работното време на полицейска камера и във времето, в което е установено нарушението.

В представения по делото протокол в графа „Край на работа – час/мин“ е посочено часът 20:00 часа, като точен час за приключване на работата на триногата.

Видно обаче от акта, както и от снимката от клип на заснетата в нарушение кола, за час на нарушението е отразен 20:11 часа, който не съвпада с посочения в протокола за приключване на работа с измервателния уред.

„Очевидно заснемането на нарушението е било направено след приключване на работата на камерата, според протокола. Налице е несъответствие между часът на установяване на нарушението, отразен в заснетия клип и отразения краен час на работа на АТСС, с което се твърди да е констатирано превишение на допустимата скорост на движение на процесния лек автомобил“, се казва в мотивите на съда. Според магистратите не може да се установи точното време на извършване на нарушението, поради което е допуснато съществено нарушение на нормите и санкцията следва да се отмени.

Според стеклите се обстоятелства, МВР-Пловдив ще трябва да покрие разноските по делото, които са в размер на 300 лв. Решението може да се обжалва пред Административния съд в града под тепетата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ