Коцето от „Възраждане“ се появи в ефир, влезе в ожесточен спор с водещите: Истина е, а не гледна точка!

костадин костадинов

Горещ спор се завихри в сутрешния ефир на Нова телевизия. Поканеният в студиото лидер на „Възраждане“ Костадин Костадинов влезе в иронична полемика с тв водещите Виктор Николаев и Мира Иванова. Оказа се, че Николаев има базисни пропуски по история на Балканите относно държавния статус на Косово. Спорът бе по повод паралел, направен от Костадинов с референдума за присъединяване на ДНР и ЛНР към Русия с Отделянето на Косово от Сърбия. „Там влезе НАТО по същия начин – за етническо прочистване. Вие представяте едностранно гледната точка. Защо се случи всичко това в Украйна? Всичко започна с първото решение на новия парламент след отстраняването на президента Янукович и то беше да се премахне Закона за регионалните езици, който даваше възможност на всяко малцинство, който има над 20% присъствие в отделните региони, да ползва своя език за регионален“, заяви Костадинов.

„Казвате „Вашата гледна точка“. Това не е моята гледна точка, това е истината. Ликвидирани бяха българските училища в Украйна. Имаме почетен консул в Мелитопол, вие свързахте ли се с него, за да разговаряте?“, атакува ги още Костадинов.

За да се укротят страстите, водещите насочиха въпросите си към предстоящия на 2 октомври парламентарен вот.

Лидерът на „Възраждане” заяви, че единственият кабинет, който биха подкрепили, е кабинет с мандата на „Възраждане”.

„Нашата цел е да убедим максимален брой хора да гласуват за „Възраждане”, за да може България да бъде независима държава и да не бъде намесвана в чужди конфликти”, каза още Костадинов. По думите му ако се състави друго правителство, то ще е за да вкара страната ни в конфликт.

Помолен да изброи четири държави, които не членуват в НАТО или Европейския съюз, но които са добре управлявани и с висок стандарт на живот, лидерът на „Възраждане” каза: „В Европа има и Втори Европейски съюз. Казва се ЕАСТ – Европейска асоциация за свободна търговия. Тя обединява четирите най-богати държави в Европа. Те не са в Европейския съюз. Това са Норвегия, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ