Разгаря се грандиозен скандал! Вторият човек във „Възраждане“ с тежки думи за неканените журналисти

payimage-539910

С 10,17% партия „Възраждане“ се нареди като четвърта политическа сила на изборите. Въпреки този резултат, председателят на партията Костадин Костадинов заяви, че единственият мандат, който ще подкрепят, е този на „Възраждане“.

Скандал беляза първата пресконференция на партията след изборите. Костадинов се опита да изгони журналисти от няколко медии и ги нарече „чуждестранни агенти“.

„Свободата на словото в тази свободна държава е да мога да казвам каквото искам и когато искам. Ние не сме изгонили журналист, а журналист дойде непоканен, ние го помолихме да напусне. Смятаме, че нашите позиции не трябва да бъдат преиначени за една манипулация на обществото, и то с финансиране от чужди агентури. В САЩ действа такъв закон, според който тези медии, които получават финансиране от чужди правителства и агентури, биват обозначени“, каза зам.-председателят на „Възраждане“ Петър Петров пред Bulgaria ON AIR.

Според него в България също трябва да се внесе подобен законопроект.

„Целенасоченото манипулиране от няколко конкретни медии продължава доста време. Крайно време е да изразим нашата политическа позиция и да покажем, че имаме принципи, от които няма да се откажем. Не смятам, че се опитваме да филтрираме медиите, просто изразяваме своето отношение към тези, които манипулират обществото. Ние не водим война с медиите“, допълни Петров.

Той е категоричен, че могат да докажат думите си.

Попитан дали ще имаме правителство, той отговори: „По-скоро не. Твърде много са различията между политическите субекти. Всички големи политически партии заявиха непримиримост да направят консенсус помежду им. Не сме получили покана от ГЕРБ. Фигурите на Соломон Паси и Росен Плевневлиев са противоречиви, би било обидно да преговаряме с тях. Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство.“

Петър Петров сподели, че ще сформират група, която да преговаря с останалите партии за запазването на българския лев.

„Ако третият мандат бъде връчен на „Възраждане“ – ще го върнем изпълнен и ще представим състав на кабинета. За нас е изключително важно да запазим финансовата независимост на България. Ако приемем еврото, то ще има изключително негативни последствия за икономиката на България.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ