Закопаха я! Щракнаха белезниците на бизнесдама от Пловдив, прибрала стотици хиляди левове

Протест, Полиция

Пловдивска бизнесдама се озова в ареста заради търговия с фалшиви дрехи, обувки и артикули, предава Марица.

38-годишна собственичка на търговско дружество бе задържана в Пловдив за незаконно разпространение на фалшиви маркови стоки.

Арестът е осъществен в сряда при спецоперация. Установено е, че в качеството си на едноличен собственик и управител на търговско дружество тя разпространявала фалшиви маркови дрехи, обувки и аксесоари, които предлагала чрез специално създадени страници в социалната мрежа, а поръчките на клиентите изпълнявала чрез фирма за куриерски услуги.

В хода на проверката са претърсени адреса на жената – апартамент и прилежащо складово помещение, както и ползван куриерски офис. Общо са открити и иззети около 3000 артикула, означени с лого на над 11 регистрирани търговски марки, обект на изключително право и използвани без основание. Предстои да бъдат назначени съответните експертизи за оценка на конфискуваната продукция и определяне на размера на нанесените щети за държавния бюджет.

По предварителни данни става дума за стотици хиляди левове. Образувано е досъдебно производство, процесуално-следствените действия продължават под надзора на Районната прокуратура.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ