Спешно поканиха Нинова в bTV, за да се оплаче от Кирил Петков и Асен Василев: Окрадоха ме!

7 Dni Bulgaria09.10.2022
корнелия нинова кирил петков

„Продължаваме промяната“ са преписали програмата на БСП и са взели социалните им послания.

Това обяви е предаването „120 минути“ по Би Ти Ви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„Озадачавам се, че неща, които ПП категорично не приемаха, докато бяхме заедно в правителството, сега ги приемат. Още от април говорим за таван на цените на газ, парно, ток и вода. Месеци ни отне да ги убеждаваме, но бяха против, защото не било пазарно. А сега го виждам в програмата им. Борихме се с тях да се въведе енергийна бедност и да има две тарифи за бедни и хора с повече възможности. Сега е в програмата им. Четири-пет месеца не се съгласяваха, но сега виждам преписана програмата на БСП. Явно са припознали идеите ни за свои“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП отново повтори, че е против предоставянето на военно-техническа помощ за Украйна, защото това ще въвлече България във война.

„Абсолютна лъжа е, че сме изнасяли оръжие за Украйна. Изразяваме позицията на хората, които са ни избрали. За позицията за военно-техническата помощ ще се съобразим с тях, а не с други партии“, добави Нинова.

Тя определи отношенията си с президента Румен Радев като „сложни“ и обяви, че е против купуването на нови самолети. „Това са излишни разходи в този момент на кризи. Тези пари трябват да са за всеки дом и за бизнеси, а не да се хвърлят на вятъра“, изрази мнение Нинова.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ