Горещо! Силната Алекс Сърчаджиевa срази баща си Йосиф с тежки думи право в десетката

сърчаджиева

Силната и крехка Александра Сърчаджиева отново намери сили да прости и да преглътне обидата, нанесена от биологичния ѝ баща Йосиф Сърчаджиев

За никого не е тайна, че талантливата актриса през целия си живот е била отхвърлено дете – била е само на 1 годинка, когато Йосиф изоставя бебето и майка му – покойната вече актриса Пепа Николова. За отношенията им или по-скоро липсата на такива Алекс разказва в своя моноспектакъл „На живо“.

Нужна ѝ е била година и половина, за да се осмели да разкрие живота си и изпитанията в него на сцената.

„Баща ми е жив човек, който върви по своя път. Нещата, които разказвам за него, са разказани по възможно най-деликатния начин. Аз не го обиждам. Всеки има своя история, всеки решава как да изживее живота си. Простила съм всичко на баща ми. Знам, че това е неговият избор и нямам право да му се сърдя. Неговите очи няма да ги видя в публиката, нека бъдем реалисти, да не хвърчим в облаците. Разбира се, че съм сигурна в това, аз съм здраво стъпил човек на земята. Но ако дойде да ме гледа, бих се радвала. Може да разбере много неща за мен“, призна Сърчаджиева в „Преди обед“.

Дъщеря ѝ София все още не е гледала представлението ѝ не защото не иска, а защото майка ѝ всячески се опитва да отложи този момент в бъдещето. „Бях категорично против София да го гледа. Тя имаше толкова силна връзка с Иван. Виждам хората как се вълнуват от това, което разказвам. Затова знам, че много ще плаче за баща си. За крехките си 10 години толкова сълзи изплака, че искам занапред да плаче само от щастие“, добави Александра.

Представлението ѝ се радва на огромен успех, а датата за края на месеца в Сатиричния театър вече е разпродадена. Освен на признанието, което получава от своята публика, Сърчаджиева е благодарна и приема с огромно вълнение оценките на играта ѝ от големите Мариус Куркински и Цветана Манева. „Във Варна ме глада Мариус, този гений. Аз не знах, че ме гледа. И когато го видях, страшно се развълнувах. Той дойде, хвана ме за ременете и ми каза, че това, което правя, е революционно и не е предполагал, че актьор не само от България, но и по света може да направи подобно нещо. Гледа ме и голямата Цветана Манева – велика актриса. Тя ми каза, че създавам революция в българския театър и правя ново течение, наречено „Документален театър“. Каза ми, че дори не си давам сметка за това, което правя“, сподели още актрисата.

„Благодарна съм, че това нещо ми се случва. Преди представление не спя, в главата ми настава каша от емоции. Това е вид терапия за мен, но и терапия за публиката. Всеки припознава себе си, всеки открива някаква своя история – всички преминаваме през любов, загуба, деца, мъже, родители… Под сцената виждам много очи, които ме гледат с огромна любов. Благодаря“, заяви емоционално Сърчаджиева.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ