Справедливост?! До 30 години затвор и конфискация на имуществото за Иванчева, ако…

Иванчева

В Специализирания наказателен съд (СНС) е внесен обвинителен акт срещу бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, също бивш кмет на „Младост“, за престъпление по чл.302а, вр. чл.302, т.1 и т.2, вр. чл.301, ал.1, пр. І и ІІ от НК, съобщиха от съда и уточниха, че делото е разпределено на XIVсъстав с председател съдия Иво Хинов. Внасянето на обвинителния акт става четири месеца и пет дни след задържането на тримата, пише legalworld.bg.

Това означава, че ако бъдат признати за виновни – Иванчева, Петрова и Дюлгеров може да получат от 10 до 30 години затвор, както и конфискация на цялото или на част от имущество им. Тримата са обвинени за подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай.

Бившият вече кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше задържана в центъра на София на 17 април 2018 година. Повод за акцията на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и на Специализираната прокуратура бе разследване за подкуп, поискан от строителен предприемач, който е искал разрешение за изграждане на жилищни сгради в района на „Младост 4“. В автомобила, с който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха предварително белязани банкноти – 57 000 евро. Това се оказа само първата вноска от пълния размер на подкупа от половин милион евро, който Александър Ваклин е трябвало да даде на кмета и на заместник-кмета на район „Младост“ за строително разрешение. Петко Дюлгеров, който е бил предшественик на Иванчева на кметския пост, е имал ролята на посредник и бе арестуван със своята част от подкупа.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ