Бруталното убийство на скитника в „Капана“: Цанко и Кирил го пребили и продължили да пият

убийство капана

Делото за бруталното убийство в кв. „Капана“ продължава с пълна сила в Окръжния съд в Пловдив. В средата на следващата седмица предстои разпит на свидетели. Всички те ще разкажат за обвиняемите – Цанко и Кирил, както и какво знаят за смъртоносния побой над скитника Лалко. Предстои разпит и на вещи лица.

Припомняме, че убийството на бездомника Лалко стана в късните часове на 7 юли миналата година. С Цанко и Кирил били авери и често се събирали да пият алкохол в градинката на Джумая джамия. Следобед на предния ден, Лалко пиел бира в градинката. Видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, сред които и малолетно момиче. Приближил се към тях, хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и започнал да го опипва. Това било забелязано от намиращия се наблизо Цанко. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул. Разказал и на приятеля си по чашка Кирил. Ядосани от случката, двамата решили да накажат Лалко с жесток побой, предава Марица.

Така вечерта на 7 юли срещнали бездомника в градинката и започнали да го ударят с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути. В един момент Лалко се строполил на на земята и не успял да стане. Биячите видели, че е в безпомощно състояние, но не му помогнали, а седнали наблизо и продължили да си пият. Минаващи край тях свидетели подали сигнал в полицията за инцидента. Пристигналият на място медицински екип установил, че Лалко е починал от нараняванията при побоя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ