От последните минути! Тежка катастрофа затвори Е-79, хвърчат Спешни екипи към мястото

d48a684b3723e6ecb29a1b52ec336a3f

Тежка катастрофа блокира трафика по международен път Е-79 между Мездра и Ботевград, съобщава Bulnews.
Инцидентът е станал преди минути в района на бензиностанция „Пегас“ преди разклона за Ребърково.

Лек автомобил „Ситроен“ се движел към Мездра. Изведнъж колата навлязла в насрещното и се блъснала в пътуващ в обратна посока автовоз с пловдивска регистрация. След това в него пък се ударил турски ТИР, който се движел зад колата.
„Ситроен“-ът е управляван от 58-годишен служител на АЕЦ „Козлодуй“. Той идвал от София и пътувал към работа.

По първоначална информация, мъжът задрямал зад волана и затова навлязъл в насрещното. Автовозът пътувал към Пазарджик, а турският камион се движел в посока Дунав мост 2, тъй като изпълнявал курс към Германия.

За щастие инцидентът се е разминал без пострадали хора. На мястото се отзовали две линейки, като медиците прегледали на място шофьорите, участвали в ПТП-то, но не се наложило никой от тях да бъде хоспитализиран.

Нанесени са обаче сериозни материални щети по превозните средства. Те са заели цялото пътно платно докато полицията разследва какво е довело до катастрофата. Трафикът по натоварения участък от международния път е изцяло блокиран, образували са се километрични опашки от автомобили и в двете посоки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ