,,Синя“ България ликува! Случи се чудо с нападател на Левски

уелтън

Нападателят на Левски Уелтън е определен за най-добър играч в първенството за месец септември. 25-годишният бразилец сам се похвали с наградата на InStat на профила си в „Инстаграм“.

“Избран съм за футболист №1 на месеца. Първо искам да благодаря на Бог за всичко, на семейството ми, на клуба ми Левски, който повярва в мен, на феновете, на всички мои съотборници“, написа Уелтън в социалната мрежа.

Новината след това беше официално потвърдена от InStat. Според изнесената информация, Уелтън е събрал индекс 272 и изпреварва други двама нападатели – съотборниците от Лудогорец Спас Делев и Кирил Десподов. Делев е втори с индекс 268, а Десподов се нарежда след него с 265.

Това е първа победа за Уелтон и първа за футболист на Левски в авторитетната класация от 30 месеца насам. За последно играч на „сините“ бе награждаван за №1 според InStat през март 2020 година, когато победител стана Холмар Ейолфсон. Той печели общо два пъти месечната класация, а Иван Горанов и Станислав Костов са другите футболисти на Левски, вдигали в миналото статуетката.

За победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ