Още един Руди! Този искаше БНБ като партиец на Слави, а днес вика: С Дългия не си говоря

7 Dni Bulgaria23.10.2022
каримански

Само като съветник на финансовата министърка настоя да бъде представен Любомир Каримански, бивш депутат от „Има такъв народ“. Финансистът гостува тази сутрин по „Би Ти Ви“ и настоя, че вече не следва да бъде представян като човек от ИТН.

Но вие бяхте острие на партията в парламента, възкликна водещата Мария Цънцарова. Бях от гражданската квота, нямах партийни ангажименти, а само професионални, отговори Каримански. Бях професионалист, който се придържаше към знанията, уменията и опита си, не толкова към партийни догми, допълни ексдепутатът.

На този етап приключих с политиката и съм само съветник на финансовия министър, заяви още кандидатът за шеф на БНБ, около чието има започна разпадът на четворната коалиция – Кирил Петков и Слави Трифонов се скараха заради отказа на останалите партньори Каримански да бъде избран за гуверньор.

Ако има избори, не виждам формата, който може да ме привлече в момента, отсече ексдепутът. Не бил разочарован от ИТН, взаимно гледали в една посока, но до този момент. Сега не искал да се занимава с политика, а с това, което има като натрупани знания. Бил на „пауза, докато личностите се съберат около нещо, което е значимо“.

Със Слави Трифонов не са се чували от деня на изборите. Имали „нормални“ отношения – като на лидер на партия и човек от гражданската квота. „Нищо повече“, каза Каримански и затвори темата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ