Лидерът на Възраждане Костадинов изригна недоволен: Ако дадем оръжие на Киев, следва това!

костадин костадинов

„Този парламент е мъртвороден. Въпросът не е дали ще има избори, а кога ще бъдат те. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него президентът Румен Радев трябва да направи така, че животът на парламента да бъде удължен колкото е възможно повече и да се отиде на избори на по-късен етап, които обаче определи като неизбежни.

Той смята, че е очевидно, че трудно ще бъде съставен кабинет в това НС и ще се търсят всякакви решения изборите да се случат късно – през февруари или март, а не през декември или януари.

Той е категоричен, че ако бъде предоставено оръжие на Украйна, страната ни ще бъде поставена в още по-голяма несигурност. „Очевиден е натискът България да вземе страна във войната и, ако е възможно, дори да се включи с някакъв контингент“, смята Костадинов и уточни, че днес на Председателския съвет е взето решение това предложение на ДБ да мине през комисия.

Според него решението ще бъде взето предвид факта, че има мнозинство на евроатлантическите политически формации.

Костадинов е на позиция, че трябва да бъде приет базов бюджет за 2023 г. Той съобщи още, че са изпратени покани към партиите за провеждане на референдум за еврото.

По отношение на искането на връщане на хартиените бюлетини от „Възраждане“ са против.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ