Даниел Митов разтресе ПП! Разкри заради каква долна цел Киро и Асен са жертвали „Мариците“

7 Dni Bulgaria16.11.2022
Даниел Митов 1

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов коментира разговорите за съставяне на правителство между политическите сили в Народното събрание.

„Хубаво е, че се водят някакви разговори. Започна да им става ясно на нашите опоненти, че без разговори не може да се състави не само правителство, но и управление. Това делигитимира България и на световната сцена. В момента няма хоризонти за поемане на каквито и да е ангажименти“, обясни той.

„С Демократична България разговорите бяха добри. С тях имаме много съвпадения по приоритети. С Продължаваме промяната (ПП) цивилизовано и донякъде експертно.

Очевидно те завиват на ляво в социалната сфера. Заявеното от тях не подкрепяне на някакъв политически проект не е политически принцип, а глупаво упорство. Това не е конструктивно“, смята Митов.

По повод избухналия скандал между ГЕРБ и ПП във връзка с въглищните централи зам.-председателят на партията на Бойко Борисов заяви:

„Когато се говорят неистини е изнервящо, не можеш да не реагираш. Фактите са следните, че Планът за възстановяване и устойчивост бе готов, но служебните кабинети отказаха да го внесат, защото искаха да правят промени по него.

Обвиненията към нас, че не е внесен трябва да отидат към Кирил и Асен, защото бяха гласували в НС мораториум върху решенията на МС, защото те го държаха.

Включването на батериите в него е по чиста коруппционна схема. Затварянето на въглищните централи трябва да се случи до 2026 г. За да се намалят въглеродните емисии с 40%“, обясни Даниел Митов.

„Само и само да им минат батериите, са жертвали капацитета на „Мариците“. Санирането на жилищните сгради има по-голяма логика, защото спестяват електроенергия“, коментира още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ