Киро трепери, Бойко е бесен: Разобличих ти далаверите! Бих те по твоите правила

7 Dni Bulgaria17.11.2022
1

„Ние победихме на тези избори по техния Избирателен кодекс, с техните машини, с техните правила, с техните вътрешни министри. Ние категорично сме ги победили с 5%. И по никакъв начин Избирателния кодекс не ни е проблем. Нещо повече. Услужливо се опитват да забравят, че промените в Избирателния кодекс бяха внесени от коалиционния партньор на ПП – БСП“, каза Бойко Борисов на пресконференция на ГЕРБ.

„Някои се опитват да ни привързват като хартиена коалиция. Извинявайте господа, толкова много прави този парламент и аз за последните 30 години не си спомням по-добре работещ парламент. Но ако не беше избран председател, той нямаше да работи. Сиреч, този избор, този жест тогава на БСП ние го оценихме и затова влязохме в разговор, а и ние сме обещали на нашите избиратели да върнем и възможността за хартиена бюлетина. Защото – пороците на машините, защото съмненията в машините и в нас, и в БСП и във всички. Само преди няколко дни господин Божанов каза, че не може гарантира 100% честността на машините. Той все пак е вицепремиер и то в електронното управление“, така лидерът на ГЕРБ коментира споровете относно хартиената бюлетина.

„Най-важното събитие – изборите са дадени на частно лице. Което и да е то. Ние искаме справедливост, искаме честност. И затова упрекът ми и молбата ми е да не бързате. Нищо не налага такъв драматизъм. Общественият съвет, нещо, които ние сме създали не само, че не трябва да бъде закрит. Удвоете го. Помолете ЦИК да вкара още в този обществен съвет. Не го закривайте, обратното – разширете го, за да има максимална прозрачност и хората, които вярват на НПО, а не на ЦИК и на парламента да са сигурни“, допълни Борисов.

„От вчера темата за машинното гласуване се върна и в Щатите. Не е ние да сме някакво изключение. На европейско ниво това беше решено много отдавна. Няма се доверие на машината. Ние не се отказваме. Искаме да гарантираме на 100%“, каза Борисов.

„Район чужбина. Оставете го, той когато го вкараха на разпити, те не знаеха какво правят. Нека всички, които са в чужбина да имат право да гласуват. Като има район чужбина трябва да кажем от кои райони в България ще вземем депутати. И всъщност, кое ни е по важно. Тези, които живеят в България и и избират правителството или тези които живеят и работят за чужди икономики. Дебат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Изобличихме ги в огромните далавери в газа, огромните далавери в петрола и ударът, който нанесоха на икономиката с закриването на централите в Маришкия басейн. Ние сме ги били по техните правила и пак ще ги победим. Защото техните избиратели, научавайки какви щети са нанесли и как се се облагодетелствали, те ще губят избиратели. Ние не искаме изгода, искаме справедливост. Проблемът им е, че трябва да избягат от затварянето на Маришкия басейн, от горивата, от това, което и в ББР са правили, тепърва ще излиза. Ясно ми е какво целят „Продължаваме промяната“. Говорете с колегите от „Да, България“, те са системна партия, имат разумни приложение, заяви Борисов.

„Намери го и Христо Иванов. И го попитай дава ли ти гаранция за машините“, каза Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ