Ново 5! От партията на Стефан Янев: Искаме правитество с мандата на ГЕРБ!

стефан янев

„Трябва да се търсят възможности за правителство и най-добре това да стане с първия мандат“, каза зам.-председателят на „Български възход“ Виолета Кимитова в предаването на Би Ти Ви „Тази сутрин“.

„Ние водим политика „не“ на конфронтацията. Искаме диалог, искаме конструктивен разговор виждаме, че в момента партиите доста често се карат в парламента“, добави тя.

Затова Комитова обясни, че правителство с първия мандат едва ли ще е само на една партия.

„Не се знае дали това ще бъде точно на ГЕРБ правителство с първия мандат, защото не се знае точно каква конструкция ще предложат те. Смятаме, че служебните правителства представляват точно такава, сложна многопартийна конструкция. В тях има представители на всички партии. Аз не мога да ви  кажа, че трябва да има разговори за това правителство. Тоест ние предлагаме контактни групи“, каза още Комитова.

Тя обясни, че ако се стигне до трети мандат Стефан Янев може да е премиер за трети път.

„Той е успешен премиер, който е работил с министри от всички партии. Между другото, служебните правителства се състоят от всички партии. Те са многокомпонентни структури, там няма една доминираща партия“, коментира Комитова.

Тя обясни, че основата е диалог.

„Ние сме готови да водим диалог, построен на същия принцип. Контактни групи, убеденост, че правителството ще е сложна конструкция, коалиционно споразумение, очертаване на няколко най-важни приоритета в краткосрочен план и поемане на отговорност. Това е нова технология“, каза Комитова.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ