Сензационно от партията на Слави: Машините вкараха Янев в парламента и изхвърлиха нас

тошко йорданов

„Ще има избори през март. Конфигурацията в парламента е такава, че няма как да се направи правителство. БСП се подмазват на ГЕРБ, но Корнелия Нинова не е толкова луда, за да състави правителство с ГЕРБ“, заяви пред БНТ Тошко Йорданов от  ИТН в коментар за  съставянето на правителство.

„Според мен трябва да се гласува с машини, но с други. „Продължаваме промяната“ контролират софтуера на тези машини. Всяка една машина може да бъде пипана, ако има желание“, категоричен бе Йорданов.    

Според Йорданов Кирил Петков е обещал на БСП да им даде кодовете за машините и че така резултатът им на изборите ще се вдигне с 4%.

Припомняме, че депутатът от БСП Георги Свиленски обвини Петков, че е обещал да даде на БСП кодовете, ако оттеглят подкрепата си за промяната в Изборния кодекс. В отговор бившият премиер обяви, че ще го съди за клевета.

Репликиран от водещата, че всъщност Кирил Петков е искал да каже друго, както твърди съпредседателят на ПП, Йорданов заяви: Кирил Петков е патологичен лъжец.

Според заместника на Слави Трифонов изпадането на партията им ИТН от парламента на последните избори доказвало манипулация на резултата. Както и влизането на партията на Стефан Янев в последния момент, след като допреди самия край на изборния ден прогнозно му се даваха под 4%.

Според Тошко Йорданов затова като служебен премиер Янев е имал среща с шефа на „Информационно обслужване“ и след това началникът на държавната компания, която обработва резултатите на изборите, е останал на поста си. А по думите на човека на Слави е трябвало да бъде уволнен. ИТН правили изборите със същите машини, но само те нямали желание „да пипат“, заяви още бившият депутат.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ